Ziarul de Iași: ”Încurcate sunt căile către Aeroport. Terminal mutat din vest în est, proiect de la zero.”

Încurcate sunt căile către Aeroport. Terminal mutat din vest în est, proiect de la zero
Primarul Mihai Chirica a anunţat că în cursul săptămânii trecute a avut o discuție detaliată cu reprezentanții Aeroportului Iaşi. S-au analizat posibilitatea amenajării altei căi de acces şi posibilitatea amenajării unui parcaj subteran şi suprateran.

„Concluzia este că, în momentul de faţă, pe ritmul de creştere a numărului de călători pe care Aeroportul Iaşi va trebui să-l proceseze, terminalele T1, T2 şi T3 nu mai sunt o soluţie. Va trebui reluat proiectul pe varianta lui iniţială, prin construcţia terminalului pe latura estică, nu vestică, cum este în momentul de faţă, acolo unde noi deja am prevăzut, din studiile iniţiale, o cale de circulaţie care leagă oraşul prin zona Holboca, inclusiv introducerea unui tren care să poată prelua, la nivel de mare capacitate, viitorii călători. În ceea ce priveşte găsirea unei soluţii interimare, care să poată deservi actuala capacitate de procesare a Aeroportului, noi deja am înaintat o soluţie către conducerea acestuia, care presupune şi rezolvarea unor probleme de proprietate. De pildă, drumul pe care-l gândeam iniţial, pe lângă Aviaţia Utilitară, pe o bună porţiune este al…”

Citește articolul complet pe www.ziaruldeiasi.ro/stiri/incurcate-sunt-caile-catre-aeroport-terminal-mutat-din-vest-in-est-proiect-de-la-zero–196140.html

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

*Articol preluat parțial în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă.

 

ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)