Viorica Vasilica Dăncilă îi lasă pe brașoveni fără bani pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

CJ Braşov împrumută bani din fondurile pentru aeroport pentru plata salariilor la Protecţia Copilului. Guvernul a tăiat 90 de milioane de lei din buget
Bugetul judeţului Braşov a fost diminuat cu aproximativ 90.000.000 de lei comparativ cu 2017, în ceea ce priveşte fondurile venite de la Guvern.

În acest context, am ajuns la concluzia că este absolută necesară o rectificare bugetară a bugetului propriu, astfel încât să reuşim să asigurăm salariile DGASPC pe luna august (4.800.000 lei, fonduri luate din capitolul destinat Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav), cu speranţa că între timp guvernul va proceda la rectificarea bugetară mult-promisă”, explică Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Dacă Guvernul nu va aloca noi fonduri Consiliul Judeţean va fi nevoit să taie de la investiţii pentru ca unele instituţii să poate funcţiona.

„Singura sursă disponibilă, în situaţia în care nu primim bani de la bugetul de stat, o constituie, din nefericire, capitolul de investiţii. În ciuda situaţiei financiare dificile, la acest moment am reuşit să recreionăm graficele de lucrări, astfel încât să putem disponibiliza aceste sume pentru DGASPC, dar ni se pare total inadmisibil să periclităm investiţii de care depinde viitorul Braşovului. Am propus diminuarea cheltuielilor aferente construirii unor etape ale Aeroportului Braşov cu suma de 8.656.000 lei, realocarea sumei de 1.215.000 lei prevăzută pentru realizarea procedurilor de zbor instrumental şi diminuarea cu 3.000.000 lei din bugetul alocat reabilitării drumului DJ 132, în contextul în care pentru Aeroport ne putem baza în prezent.“, mai spune Adrian Veştea.

Citește articolul complet pe adevarul.ro/locale/brasov/consiliul-judeteanimprumuta-bani-fondurile-aeroport-plateascasalariile-protectia-copilului-guvernul-taiat-90-milioane-lei-dinbuget-1_5b5966f9df52022f75a5dc3a/index.html

Sursă: Adevarul.ro

*Articol preluat parțial în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă.

ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)