O lumină neidentificată surprinsă de roverul Curiosity pe Marte a aprins imaginaţia internauţilor

O lumină neidentificată, ce apare într-o fotografie realizată de vehiculul Curiosity pe planeta Marte, a aprins imaginaţia internauţilor din lumea întreagă, care au început să emită tot felul de speculaţii în legătură cu sursa de provenienţă a acesteia, informează nouvelobs.com.

Posibilitatea existenţei vieţii şi a apei pe Marte alimentează fantasmele oamenilor de multă vreme. Acestor conjucturi li se adaugă de acum şi o lumină ciudată, despre care internauţii au vorbit foarte mult, marţi, în presa internaţională şi pe internet.

Houston Chronicle, un cotidian generalist american, îşi pune întrebări în legătură cu natura acelei surse luminoase ce a fost captată de o cameră de la bordul roverului american Curiosity.

Fenomenul a fost reperat de Scott C. Waring, care administrează site-ul UFO Sightings Daily, ce a difuzat în premieră această imagine pe 6 aprilie.

„O sursă de lumină artificială a fost văzută în această săptămână, în această fotografie realizată de NASA, care arată că lumina este îndreptată spre cer şi provine de la sol. Acest lucru ar putea să indice faptul că există o viaţă inteligentă subterană care utilizează lumina la fel cum o facem noi”, a afirmat Scott C. Waring.

Aceeaşi imagine a fost publicată şi pe site-ul Jet Propulsion Laboratory (JPL), care supraveghează misiunile spaţiale ale NASA fără echipaj uman la bord, mai ales cele de pe Marte.

Acea sursă de lumină a fost fotografiată pe Marte de robotul american Curiosity pe 3 aprilie.

Restul este învăluit în mister, iar NASA nu şi-a precizat deocamdată punctul de vedere. Până atunci, lumina marţiană a generat numeroase comentarii pe Twitter, iar unele dintre ele sunt amuzante.

„Defecţiune a aparatului foto? Mici omuleţi verzi? Oricum, o lumină ciudată a fost detectată de Curiosity pe Marte”, afirmă un utilizator pe Twitter.

„După o piscină ascunsă pe un satelit al lui Saturn, acum descoperim un club disco pe Marte”, declară, amuzat, un alt internaut.

Robotul american Curiosity, un fel de rover 4 x 4 înzestrat cu 10 instrumente, care a ajuns pe Marte pe 6 august 2012, a putut să stabilească, în 2013, că „planeta roşie” a fost propice vieţii microbiene în trecutul ei îndepărtat, diminuând însă considerabil probabilitatea prezenţei actuale a unor forme de viaţă pe această planetă.

Surse: Mediafax.ro
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)