O familie a deschis o parcare privată lângă Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj

O familie a deschis o parcare privată lângă Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj
Foto: Facebook/Parcare privată Aeroport Cluj

Soţii Galina Canter şi Ghenadie Canter au deschis, în urmă cu o săptămână, o parcare privată la 6 minute de Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, parcare pe care au denumit-o, simplu, „Park and Fly”. Cei doi au ales un spaţiu în apropierea casei lor din Jucu de Mijloc. Aveau în plan o astfel de parcare încă de trei ani de zile, iar acum au reuşit în sfârşit să-şi îndeplinească visul. Soţii Canter spera că peste două săptămâni să le poată asigura şi cazare clienţilor care poposesc la ei şi au un zboruri de dimineaţă.

Conform Ziarului de Cluj, circulând zi de zi înspre Cluj-Napoca, soţii Canter au observat de fiecare dată maşinile care se îngrămădesc în parcarea din aeroport, multe din ele lăsate în zone interzise. Tocmai din acest motiv, s-au gândit să le ofere călătorilor o alternativă mai ieftină.

„Noi circulam spre Cluj în fiecare zi, dus-întors, şi vedeam că erau parcate maşinile pe borduri pe zonele care erau interzise. Atunci ne-am pus întrebarea de ce stau aceste maşini parcate astfel, maşini scumpe care aveau amenzi prinse pe ştergătoare. Atunci, ne-am informat, aşa, pentru noi şi ne-am dat seama că parcarea din aeroport este scumpă, mult prea scumpă şi pur şi simplu lumea nu-şi poate permite să staţioneze acolo sau să-şi lase maşina pe o perioadă mai lungă”, explica Galina Canter.

Înainte de această idee, ei au avut o afacere cu tractări la care au renunţat hotărâţi fiind să se reorienteze înspre afacerea cu parcarea. De asemenea, foarte curând, în două săptămâni, cei doi spera să le ofere clienţilor şi cazare.

„Ne-am reorientat către afacerea cu parcarea fiindcă vrem să facem şi cazare. Vrem să ne adresăm celor care călătoresc şi au avioanele foarte devreme, multe familii vin cu copii, vin din zone cum sunt Suceava, Baia Mare, Satu Mare, care se pornesc din timp, nu au unde să stea, nu au unde să rămână peste noapte. Atunci ne-am gândit să le oferim şi cazare şi parcarea propriu-zisă, să poată să-şi lase în siguranţă maşina şi să le asigurăm şi transferul dus-întors către aeroport”, completează aceasta.

Deocamdată, doar parcarea e funcţionabilă, iar în două săptămâni va fi disponibil şi serviciul de cazare pe care vor să-l ofere chiar în locuinţa lor. În prezent, lucrează la amenajarea camerelor, iar serviciul nu vă include şi masa deoarece lumea care călătoreşte nu rămâne pentru mai multe zile.

Parcarea are o capacitate de circa 60-70 de maşini, iar proprietarii acestora îşi pot verifica maşinile chiar din locul în care se afla în vacanţă.

„Maşinile sunt monitorizate, clienţii au acces la internet, îşi pot verifica constant maşina doar accesând codul. Parcarea este luminată, a fost făcută cap-coadă pentru asta, pavată, s-a lucrat mult la ea, este luminată, îngrădită, avem şi câini de pază, facem asigurare pentru maşini, acum suntem în lucru cu o firmă de asigurări pentru a asigura maşinile din parc”, informează doamna Canter.

Cu toate că a fost deschisă recent, au început deja să aibă clienţi. Soţii Canter se orientează, în special, înspre clienţii care trec prin Jucu, deci, chiar prin fata parcării lor. Galina Canter asigura că accesul se face cu uşurinţă, direct de pe centura. Iniţial, spune aceasta, se gândeau că timpul făcut până la aeroport ar putea reprezenta o problemă, însă în doar 6 minute clienţii lor ajung la destinaţie.

„Este foarte accesibil, drumul este liber, iar maşina cu care se transporta este luată special pentru astfel de servicii. Ne-am gândit inclusiv la bagaje, pentru că majoritatea care zboară au bagaje de cala voluminoase, deci, am făcut o remorcă specială pentru toate bagajele, ne-am gândit inclusiv la mamele cu copii, să aibă unde să-şi schimbe copilul, dacă e nevoie, cine doreşte poate să facă un duş, se serveşte o cafea din partea casei. Şi la cazare, chiar dacă noi nu oferim micul dejun, pentru că suntem începători în acest domeniu şi nu am vrut să ne complicăm foarte mult cu autorizaţii de mâncare, noi oferim din partea casei cafea, un croissant, un pahar cu apă. Ne-am gândit mai mult la confort şi ne adresăm în general familiilor”, încheie Galina Canter.

Preţul perceput de cei doi soţi se calculează pe zi şi include transportul dus-întors. Astfel, o zi costă 20 de lei, de la 2 zile la 6 zile, preţul parcării este de 15 lei pe zi, între 7-10 zile preţul este de 12 lei pe zi. Între 11-15 zile costul parcării scade la 11 lei pe zi, iar de la 15 zile în sus preţul este de doar 10 lei pe zi. Preţul include transportul dus-întors şi servicii precum dus, cafea, apă şi acces la televizor.

Sursa: Ziarul de Cluj
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)