Malaysia nu exclude o întoarcere din drum a avionului, dar dezminte că l-a detectat departe de rută

Şeful Forţelor Aeriene malaysiene a afirmat miercuri că autorităţile nu exclud posibilitatea că avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a deviat înainte de a dispărea, dar a dezminţit că aparatul de zbor a fost detectat la sute de kilometri de traiectoria declarată, relatează AFP.

Forţele Aeriene „nu au exclus posibilitatea unei abateri de la traiectorie în zbor, în sens opus, înainte ca avionul să scape de radar”, a declarat generalul Rodzali Daud, citat într-un comunicat.

„Acest fapt explică de ce operaţiunile de căutare şi salvare au fost extinse” în apele de coastă din vestul Peninsulei Malacca, a justificat el.

Cu toate acestea, el a dezminţit informaţiile potrivit cărora radarele militare au detectat avionul în apropierea Insulei Pulau Perak, în partea de nord a Strâmtorii Malacca, la sute de kilometri de traiectoria declarată.

Potrivit acestei ipoteze, Zborul MH370 ar fi deviat enorm de la traiectoria prevăzută deasupra Mării Chinei de Sud.

Generalul Rodzali se apără că ar fi declarat ceea ce a apărut în publicaţia Berita Harian, deplângând „un articol foarte inexact şi incorect”

Autorităţile au spus că au pierdut contactul cu avionul de tip Boeing 777 în largul coastelor de est ale Peninsulei Malacca, sâmbătă dimineaţa, la o oră după ce decolase de la Kuala Lumpur în direcţia Beijing.

Avionul avea 239 de persoane la bord.

Sursa: Mediafax.ro
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)