”Întreabă un Pilot” (în colaborare cu ziarul ”Adevărul”): Răspunsurile la ediția a 6-a

Pilotii Vio Ludusan (CPL) și Vladimir Stoicescu (CPL) au răspuns la cea de-a 6-a serie de întrebări adresate de publicul român în cadrul proiectului „Ask the Pilot”, inițiat de Aviatia.ro și sprijinit de ziarul ”Adevarul”.

Proiectul este de tip educațional si urmărește facilitarea accesului la informatii pertinente și profesionale despre aviație.

Va fi selectată şi premiată cea mai bună întrebare adresată rubricii „Întreabă un pilot”. Premiul este oferit de către Editura „Aripi Argintii”, specializată în literatură de aviaţie, şi constă în cartea-interviu de aviaţie ”Născut pentru a doua oară – Dialog cu Comandorul (r.) Marin Jeloaica” a autorului Alin C. Ionescu, ce documentează dramaticele întâmplări ale zilei de 8 mai 1996 de pe Aerodromul Militar Borcea.

Întrebările din această ediție au fost:

1) Sunt curioasă dacă pilotul te poate aresta în mijlocul zborului?

2) Cum funcţionează reverse thrust într-un turboprop?

3) Cât este de sigură şcoala de pilotaj?

Răspunsurile sunt disponibile în articolul publicat în colaborare cu ziarul Adevărul.

*Aviatia.ro îți oferă ocazia să întrebi doi piloți români despre pilotaj, navigație și ale aspecte legate de zbor. Trimite întrebările tale la askthepilot@aviatia.ro

Vio Ludusan și Vladimir Stoicescu sunt deținători ai licențelor de tip CPL – Commercial Pilot Licence și au acumulat experiență de zbor pe aeronavele de tip Embraer 145, Citation X, Piper Warrior II-III, Piper Tomahawk, Piper Seminole, Cessna 172R/S/SP/RG, Cessna Caravan, King Air 200, Beech 1900, Learjet 35, Diamond(s) și Beechcraft Baron.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)