Dubai: Pompieri-piloți cu rucsacul zburător Martin Jetpack

Martin_Jetpack_Dubai

Pompierii din Dubai vor fi echipați cu 20 de rucsacuri zburătoare de tip Martin Jetpack, pentru a putea lupta cu incendiile de la etajele superioare ale zgârie-norilor.

Rucsacul zburător are o autonomie de zbor de aproximativ 45 de minute și poate atinge altitudinea de 1.000 de metri, oferind viitorilor piloți-pompieri posibilitatea de a stinge incendii precum cel din 21 februarie a.c. de la Torch Tower, unde flăcările au cuprins exteriorul etajului 79 al unei clădiri rezidențiale cu o înățime de 352 de metri, amplasată în Dubai Marina.

Potrivit companiei Martin Aircraft Company Limited (Martin Aircraft), aceasta a semnat un contract cu Apărarea Civilă a Dubaiului pentru a include, de asemenea, două simulatoare de zbor cu rucsacul și sprijin operațional și instruire. Oficialitățile nu au dezvăluit valoarea contractului, dar la un preț estimativ de 250.000 $ pentru fiecare rucsac, acordul ar putea depăși 5 milioane de dolari americani în variant standard, fără a include și alte opțiuni.

Primele livrări vor avea loc cel mai probabil anul viitor, în 2016.

Într-o declarație de presă, firma a făcut cunoscut faptul că un memorandum „a fost semnat pe 9 noiembrie 2015, la Air Show Dubai și marchează un pas important pentru furnizarea de servicii avansate de prim-ajutor în Emiratele Arabe Unite. La ceremonia de semnare au participat Lt. Col. Ali Hassan Al Mutawa, Director de Operațiuni, în numele Generalului Maior Rashid Thani Al Matroushi, Director General al Apărării Civile, și înalți reprezentanți atât din partea guvernului Noii Zeelande cât și ai Dubaiului, împreună cu CEO/Managing Director-ul Martin Aircraft Company, dl. Peter Coker. „

Lt Col Ali Al Mutawa a declarat: „Viziunea Apărării Civile din Dubai este protejarea vieții, a proprietății și a mediului, oferirea de servicii profesionale rapide și investirea eficientă a surselor umane și materiale pentru a da cele mai bune rezultate. Dubai este unul dintre orașele de viitor ale lumii cu cea mai rapidă creștere, cu zgârie-nori moderni și o infrastructură foarte vastă. Orașul nostru a fost întotdeauna un lider mondial în adoptarea de noi tehnologii pentru a îmbunătăți și de a salva viețile oamenilor. Introducerea rucsacurilor zburătoare ale Martin Aircraft în flota noastră de vehicule de intervenție de urgență este un alt exemplu al modului în care Dubai este un lider urban al lumii. „

CEO-ul companiei Martin Aircraft, Coker, a declarat la rândul său că rucsacurile Martin Jetpack oferă „un avantaj operațional semnificativ, fiind în măsură să transporte sarcinile comerciale de până la 120 kg”.

Coker a lăudat ceea ce el a numit „conducerea puternică și vizionară” a Emiratele Arabe Unite, ”care a recunoscut importanța și utilitatea tehnologiei noastre”.

Potrivit companiei, „rucsacul zburător Martin Jetpack reprezintă o tehnologie disruptivă – momentul fiind comparabil cu acela când elicopterul a fost dezvoltat pentru prima oară – cu caracteristici ieșite din comun și capabil de zbor atât prin comandarea manuală de către un pilot cât și prin telecomandă, ca dronă.

Rucsacul zburător poate decola și ateriza pe verticală (VTOL – Vertical Take Off and Landing) și datorită dimensiunilor sale mici poate opera în spații închise, cum ar fi foarte aproape de clădiri sau între ele, în apropiere de copaci sau în alte zone limitate ca spațiu unde alte aeronave de tip VTOL, cum ar fi elicopterele, nu pot avea acces.

Acest vehicul aerian tactic, extrem de versatil, permite utilizarea sa rapidă în roluri de protecție civilă, cum ar fi supravegherea inteligentă, intervenția inițială, ridicarea de sarcini utile grele, salvarea persoanelor din zgârie-nori  și desfășurarea rapidă a echipelor de specialiști la locul evenimentului”.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)