Companiile aeriene, avertizate de SUA în legătură cu noi riscuri – presă

Executivul american a alertat companiile aeriene în legătură cu eventuale riscuri privind încercarea unor pasageri de a ascunde explozivi în încălţăminte, a anunţat miercuri postul de televiziune NBC, citat de AFP.

Această avertizare aminteşte de cazul Richard Reid, britanicul care a încercat în decembrie 2001 să arunce în aer o cursă aeriană între Paris şi Miami cu un dispozitiv ascuns în pantofi. El ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă.

În baza unor elemente „credibile” ale serviciilor de informaţii americane, Departamentul pentru Securitate Internă a făcut apel la companii, miercuri, să fie mult mai vigilente la zborurile cu plecare spre Statele Unite, precizează NBC, citând surse oficiale care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului.

Contactat de AFP, Departamentul american pentru Securitate Internă a refuzat să confirme noua ameninţare, limitându-se să sublinieze că „va împărtăşi în mod constant informaţii pertinente cu partenerii săi americani şi internaţionali”.

„Dispozitivul nostru de securitate prevede un număr de măsuri, vizibile şi invizibile în acelaşi timp, în baza ultimelor informaţii şi, la fel ca întotdeauna, Departamentul pentru Securitate Internă continuă să ajusteze măsurile de securitate la un context de ameninţări aflat într-o evoluţie constantă”, a adăugat o purtătoare de cuvânt, citată într-un comunicat.

Sursă: Mediafax.ro
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)