Buzău:Cinci bolnavi din localităţi izolate, duşi cu elicoptere la spital, alţi cinci vor fi preluaţi

Elicopterul SMURD
Elicopterul SMURD

Cinci persoane cu probleme de sănătate din localităţi buzoiene izolate au fost preluate de elicoptere şi transportate la Spitalul Judeţean din Buzău, în ultimele ore, alţi cinci bolnavi aşteptând în continuare intervenţia aparatului de zbor pentru a fi duşi la unităţi sanitare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sârbescu, a declarat că, luni, a fost solicitată intervenţia elicopterului pentru zece persoane cu probleme de sănătate din localităţi izolate, unde stratul de zăpadă ajunge până la trei metri, cinci dintre cazuri fiind deja rezolvate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Până în prezent, la Spitalul Judeţean Buzău au fost transportate cinci persoane care reprezentau cazuri medicale urgente.

Astfel, o bătrână de 78 de ani din Gherăseni, cu accident vascular cerebral, şi doi bărbaţi din Smeeni, unul cu suspiciune de intoxicaţie cu monoxid de carbon, iar altul cu accident vascular cerebral, au fost aduşi cu un elicopter la unitatea medicală buzoiană.

De asemenea, un bărbat cu dureri lombosciatice şi o tânără cu chist ovarian, a cărei stare de sănătate începuse să se agraveze încă de duminică, au fost preluaţi de un alt elicopter din localitatea Vâlcelele şi transportaţi la Buzău.

Elicopterele SMURD umează să intervină în cursul zilei de luni la alte cinci cazuri din localităţi izolate din judeţ.

Potrivit unui comunicat al MAI, un elicopter urmează să decoleze către localitatea buzoiană Coşota pentru a prelua o femeie de 54 de ani cu hemoragie abdominală. După încheierea acestei misiuni, elicopterul se va deplasa către localitatea Robeasca, la o femeie de 63 de ani cu fractură femurală.

În cursul zilei de luni, la maternitatea din Buzău a fost adusă cu ambulanţa o tânără însărcinată din localitatea Ţinteşti.

Sursă: Mediafax.ro
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)