Bazele de Salvare Aeromedicală Iaşi şi Galaţi vor putea executa misiuni internaţionale

Premierul Victor Viorel Ponta a aprobat, la propunerea ministrului interimar Gabriel Oprea, iniţierea demersurilor pentru desemnarea Bazelor de Salvare Aeromedicală Iaşi şi Galaţi ca structuri cu atribuţii în executarea de misiuni de intervenţie aeromedicală transfrontaliere, potrivit MAI.

„În acest context, la sfârșitul săptămânii trecute, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne dr. Raed Arafat a verificat îndeplinirea condițiilor de infrastructură pentru operarea elicopterului SMURD, care urmează să fie adus în judeţul Galați, cel mai probabil în luna aprilie”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

La întâlnirea cu autoritățile din județul Galați, Arafat a declarat că „aeronava SMURD din judeţul Galaţi va deservi cinci județe – Galați, Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, în baza notei aprobate de premierul Victor Ponta în şedința de Guvern”. Elicopterul va executa, de asemenea, misiuni transfrontaliere în Republica Moldova, acelaşi tip de misiuni fiind asigurat şi cu ajutorul elicopterului SMURD, care deja se află la Iaşi.

Totodată, potrivit MAI, amplasarea unui elicopter SMURD la Galaţi va permite executarea unor intervenții mai rapide pentru accidentele înregistrate pe Autostrada Soarelui, alăturându-se celor două elicoptere de la București şi Constanța care acționează pe A2. Aeronava va folosi helioportul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Sursa: Mediafax.ro
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)