Bacău: Aeronavă de pasageri scoasă pentru a treia oară la licitaţie de Finanţe, la jumătate de preţ

Aeronavă de pasageri scoasă pentru a treia oară la licitaţie de Finanţe, la jumătate de preţ
Aeronavă de pasageri scoasă pentru a treia oară la licitaţie de Finanţe, la jumătate de preţ

BACĂU (MEDIAFAX) – O aeronavă de pasageri abandonată în favoarea statului român de o companie din India va fi scoasă pentru a treia oară la licitaţie de Finanţele Publice Bacău, la jumătate din preţul de evaluare, respectiv 6,5 milioane de lei, după ce primele două tentative de vânzare au eşuat.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău va scoate pentru a treia oară la vânzare, pe 21 ianuarie, avionul de pasageri cu 70 de locuri abandonat la mijlocul anului trecut de o companie din India, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 6,5 milioane lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preţul anunţat de Fiscul din Bacău este la jumătate faţă de cel stabilit în urma evaluării iniţiale, după ce la primele două licitaţii nu a existat niciun ofertant.

„În condiţiile în care nu au existat ofertanţi, preţul de vânzare al avionului a fost diminuat, mai întâi, cu 25 la sută, iar acum cu 50 la sută. Dacă aeronava nu se va vinde nici la această a treia licitaţie, atunci se va căuta, cel mai probabil, o altă variantă de vânzare, inclusiv ca deşeu”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al AJFP Bacău, Adrian Anghel.

Aeronava de pasageri scoasă la licitaţie are o capacitate de 70 de locuri şi a fost preluată de AJFP Bacău în luna august 2013 de la Compania MDLR Airlines din India. De fapt, compania indiană a abandonat avionul la societatea Aerostar Bacău, unde o adusese pentru efectuarea unor reparaţii.

Aceasta este cea de-a doua aeronavă scosă la licitaţie de Finanţele Publice Bacău, după ce, în 2012, a vândut o alt avion de pasageri către o firmă din Prahova, cu suma de 360.000 de lei.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)