Avionul regizorului Peter Jackson participă la operaţiunile de căutare a aeronavei zborului MH370

Regizorul neozeelandez Peter Jackson a împrumutat avionul său privat, care valorează 80 milioane de dolari, comandamentului ce coordonează operaţiunile de căutare în largul coastelor australiene a aeronavei MH 370 a companiei Malaysia Airlines, dispărută pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord.

Avionul privat al regizorului trilogiilor „Stăpânul inelelor” şi „Hobbitul”, un model G650, este utilizat în operaţiunile de căutare a aeronavei MH370, care a dispărut în timpul zborului de la Kuala Lumpur la Beijing, pe 8 martie, în largul coastelor australiene, informează contactmusic.com.

Un purtător de cuvânt al cineastului a declarat pentru New Zeeland Herald: „Multe avioane civile şi militare sunt implicate în operaţiunile de căutare şi este puţin cam dezamăgitor, pentru că, doar pentru că unul dintre aceste avioane este deţinut de o persoană celebră, atunci acest fapt devine subiect de presă, în condiţiile în care peste 200 de persoane sunt date dispărute”.

Acelaşi purtător de cuvânt a negat că Peter Jackson, a cărui avere este estimată la 400 milioane de dolari, a decis să îşi împrumute avionul privat pentru această misiune cu scopul de a se afla în atenţia presei: „Peter nu ar încerca să îşi facă reclamă cu aşa ceva şi, de fapt, evită mereu acest lucru”.

Peter Jackson a cumpărat acel avion în martie 2014, cu aproximativ 80 milioane de dolari. Aeronava este înregistrată pe numele companiei sale de producţie cinematografică, Wingnut, potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter.

Purtătorul de cuvânt al cineastului neozeelandez a confirmat, totodată, că aeronava cineastului poate fi închiriată pentru curse charter prin intermediul firmei Execujet şi în prezent efectuează zboruri de căutare în largul coastelor de lângă oraşul australian Perth.

Peter Jackson, regizorul trilogiilor „Stăpânul inelelor” şi „Hobbitul”, a regizat şi alte filme de succes, precum „Braindead”, „Un om si trei fantome”, „King Kong”, „Crossing the Line”, „Din Raiul meu” şi „Tintin 2”.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)