Anchetă internă la Aeroportul Târgu Mureş după ce angajaţi ar fi acroşat cu o scară un avion

Conducerea Aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureş a declanşat, miercuri, o anchetă internă în urma unui „incident minor” produs la sol, surse aeroportuare afirmând că personalul aeroportului ar fi acroşat cu o scară mobilă un avion care aterizase de la Londra şi în care nu se mai afla nimeni.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de conducerea Aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureş, în cursul dimineţii s-a produs „un incident minor” la sol, în timpul operaţiunilor specifice deservirii aeronavelor, fiind implicată o aeronavă Wizz Air care aterizase de la Londra, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Menţionăm că, la momentul producerii incidentului, în aeronava Wizz Air nu se afla niciun pasager sau personal de zbor. O altă aeronavă a aceleiaşi companii a preluat pasagerii pentru zborul de Londra, cursa efectuându-se în deplină siguranţă. În acest moment, în vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea incidentului, la nivelul Aeroportului Internaţional «Transilvania» Târgu Mureş se află în derulare o anchetă internă”, se arată în documentul citat.

Potrivit unor surse aeroportuare, incidentul s-ar fi petrecut în jurul orei 01.00, în noaptea de marţi spre miercuri, când personalul de deservire din aeroport ar fi „acroşat puţin” cu o scară mobilă aeronava care aterizase de la Londra. Deşi daunele sunt minore, avionul a rămas la Târgu Mureş, fiind vorba despre o „chestiune de procedură”, şi a fost trimisă o altă aeronavă care să preia pasagerii pentru cursa retur spre Londra, întârzierea înregistrată fiind nesemnificativă, de circa zece minute, susţin sursele citate.

Potrivit site-ului aeroportului, cursa de Londra, operată cu al doilea avion, a decolat la ora 7.35.

Sursa: Mediafax.ro
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)