(UPDATE) Alte sapte bombe de aviatie din timpul razboiului gasite pe santierul Aeroportului Iasi

Planul de modernizare al Aeroportului Iași
Planul de modernizare al Aeroportului Iași

(UPDATE) Alte sapte bombe de aviatie din timpul celui de-al doilea razboi mondial au fost descoperite, joi, pe santierul de la aeroportul din Iasi, numarul total al proiectilelor descoperite in aceasta saptamana in zona in care au loc lucrari la noua pista a aeroportului ajungand la 15.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, Silvia Bolohan, sapte bombe de aviatie, de mari dimensiuni, au fost gasite, joi, de echipele de pirotehnisti, dupa ce in zilele precedente au mai fost descoperite opt astfel de proiectile, transmite Mediafax.

„Reprezentantii ISU aflati pe santierul de la aeroport au mai desoperit sapte bombe de mari dimensiuni, toate active. Se continua lucrarile de asanare”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Iasi Silvia Bolohan.

Proiectilele au fost incarcate in camioane si transportate in depozitele ISU, urmand a fi detonate intr-un poligon, in zilele urmatoare.

Zona respectiva a fost izolata de catre jandarmi, iar lucrarile pentru executarea noii piste a aeroportului au fost sistate.

Marti, muncitorii care lucreaza pe santierul aeroportului Iasi au descoperit doua bombe provenind din cel de-al doilea razboi mondial, ei sunand la 112, la fata locului sosind echipele de pirotehnisti.

Miercuri, pirotehnistii care faceau verificari in zona au descoperit inca sase proiectile.

Reprezentantii ISU Iasi nu exclud ca in zilele urmatoare sa descopere in aceeasi locatie si alte proiectile provenind din cel de-al doilea razboi mondial.

Opt bombe de aviaţie din cel de-al doilea război mondial au fost găsite pe şantierul unde au loc săpături pentru noua pistă a Aeroportului Iaşi, ultimele şase proiectile fiind descoperite miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Bolohan, două bombe de aviaţie de calibrul 35, respectiv 70 milimetri, provenind din cel de-al doilea război mondial, au fost descoperite de către muncitorii care lucrează pe şantierul Aeroportului Iaşi, aflat la marginea oraşului.

Muncitorii au sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns echipe de pirotehnişti care au ridicat bombele pentru a le duce într-un poligon unde urmează să fie detonate.

Miercuri, echipele de pirotehnişti ale ISU au mers din nou pe şantierul aeroportului pentru a face verificări în zona în care fusese găsită muniţia şi au descoperit alte şase bombe de aviaţie, la o adâncime de un metru.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)

Leave a Reply

Your email address will not be published.