În 2014 sărbătorim 100 de ani de Aviație Comercială! Aviatia.ro și Smyrna Media vă oferă gratuit albumul digital ”100 Years of Commercial Aviation”

În 2014 sărbătorim 100 de ani de Aviație Comercială!

În acest an, aniversăm 100 de ani de Aviație Comercială.

Primul zbor comercial oficial a avut loc în data de 1 Ianuarie 1914, atunci când un hidroavion Benoist XIV, echipat cu un zgomotos motor cu șase cilindri, de 75 cai-putere, a decolat din orașul St. Petersburg, Florida, având la bord un pilot și un pasager așezați unul lângă altul pe o mică banchetă de lemn, expuși complet la intemperiile vremii.

Hidroavionul a zburat cale de 33 de kilometri pe o traiectorie rectilinie, aterizând în siguranță pe Râul  Hillsboro aflat în apropiere de orașul american Tampa; o călătorie istorică de doar 23 de minute, cu o viteză de până la 96 de kilometri pe oră.

În mod normal, o astfel de călătorie la bordul unui vapor cu aburi din acea vreme, ar fi durat două ore, de-a lungul Tampa Bay.

Cursa aeriană comercială a avut la bord un fost primar al orașului floridian St. Petersburg, care a plătit suma 400 de dolari americani – aproximativ 9.323 de dolari la valoarea din anul 2014 – pentru această aventură aeriană.

Ruta s-a dovedit populară și zborul a fost repetat de multe ori în cele patru luni care au urmat, dar în final St. Petersburg-Tampa Airboat Line și-a încetat activitatea.

Istoricii de aviație estimează că peste 1.200 de pasageri au cumpărate bilete pentru această rută, care nu a înregistrat nici un incident sau accident, plătind suma de 5 dolari americani, adică echivalentul a 116.53 de dolari în ziua de azi.

Pentru a sărbători istoricul eveniment, Aviatia.ro oferă prietenilor și cititorilor săi, prin amabilitatea companiei americane Smyrna Media, un album digital aniversar de 160 de pagini cu istoria aviației comerciale americane. Albumul poate fi descărcat legal în mod gratuit, dar firma Smyrna Media își păstrează în totalitate dreptul de copyright.

Îi mulțumim d-lui Britt Bochiardy, CEO și Publisher la Smyrna Media Group, pentru acest frumos gest.

Vă dorim o lectură plăcută!

Albumul poate fi descărcat în format PDF, prin click cu mouse-ul pe coperta de mai jos:
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)