Emirates își face școală de zbor proprie cu Cirrus SR22 și Phenom 100E

Emirates își face școală de zbor proprie cu Cirrus SR22 și Phenom 100E

Atunci când spui Emirates, gândul te duce imediat la imaginea unui Airbus A380 sau Boeing B777. Dar la Dubai Airshow 2015, Aviatia.ro a remarcat două aeronave mult mai mici, cu livery-ul companiei naționale de transport aerian a Dubaiului: Cirrus SR22 și Embraer Phenom 100E. Cele două tipuri de avioane au fost prezentate în cadrul expoziției statice la sol, dar și în programul evoluțiilor aeriene.

În urmă cu trei săptămâni, Emirates Flight Training Academy – înființată de către compania aeriană Emirates pentru a adresa cererea tot mai mare de piloți de linie – a semnat un contract pentru achiziția primelor avioane de antrenament; este vorba de 22 de avioane monomotor cu piston de tip Cirrus SR22 și cinci avioane jet de tip Embraer Phenom 100E, cu opțiunea de a mai achiziționa în viitor încă cinci.

Avioanele, ce urmează a fi livrate începând cu anul 2017, vor fi utilizate de către elevii-piloți în cadrul programului de instruire la finalul căruia ei vor deveni complet calificați pentru poziția de First Officer.

Comanda, conform unor surse din interiorul liniei aeriene arabe, va permite pentru prima oară ca elevii-piloți să poate parcurge întreg ciclul de instruire în Dubai.

Până acum, cadeții trebuiau să se instruiască în mare măsură în locuri aflate în diferite colțuri ale lumii.

Dubai Airshow 2015 Aviatia.ro Galerie Foto Embraer Phenom 100E
GALERIE FOTO realizată de Aviatia.ro la Dubai Airshow 2015 cu avionul Embraer Phenom 100E (click pe poză pentru a vedea galeria foto)

”Pe lângă faptul că acest contract de achiziție va permite consolidarea procesului de instruire într-o singură locație din Orientul Mijlociu, noile avioane ne asigură de faptul că studenții noștri vor avea acces la cea mai ‘tânără’ flotă de avioane de antrenament din lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Emirates.

”Prognozele privind evoluția transportului aerian indică faptul că va exista o cerere crescândă de piloți, în special în anii următori”, a precizat Adel Al Redha, Vice-Președinte Executiv și Chief Operations Officer al Emirates.

”Regiunea Orientului Mijlociu și a Golfului va cunoaște cea mai mare cerere de piloți, pentru a își putea susține în continuare extinderea și introducerea de noi aeronave în flotele de transport. Emirates Flight Training Academy reprezintă investiția noastră și răspunsul strategic la această nevoie urgentă.”

Clădirea academiei de aviație se află în prezent în plin proces de construcție la Dubai World Central și va avea capacitatea de a instrui concomitent 500 de elevi-piloți. Prima fază a proiectului, cea are include clădirea destinată pregătirii la sol și o pistă, va fi finalizată anul viitor, în 2016.

GALERIE FOTO realizată de Aviatia.ro la Dubai Airshow 2015 cu avionul Cirrus SR22 (click pe poză pentru a vedea galeria foto)
GALERIE FOTO realizată de Aviatia.ro la Dubai Airshow 2015 cu avionul Cirrus SR22 (click pe poză pentru a vedea galeria foto)

Al Redha a mai declarat jurnaliștilor de aviație: ”Este adevărat că cel mai mare beneficiar al acestui proiect este Emirates, dar planul nostru este să oferim instruire de zbor studenților din întreaga lume.

Odată acceptați în programul nostru de cadeți, studenții-piloți vor începe pregătirea la sol , iar apoi vor efectua primele zboruri cu avionul Cirrus SR22, pentru a deprinde noțiunile de bază ale zborului.

Odată finalizată etapa pregătirii pe Cirrus SR22, elevii vor avansa către cursurile de zbor pe Phenom 100E, pentru a obține calificarea twin engine jet rating, licența de pilot comercial pe aeronave multi-motor (CPL – Commercial Pilot Licence) și cea de de pilot de linie ATPL (frozen Airline Transport Pilot’s Licence).

Compania braziliană Embraer a declarat la rândul său că această comandă este cea mai mare primită vreodată, pentru Phenom, din partea unui școli de aviație.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)