Elita aviaţiei europene se reuneşte în premieră la Chişinău

În perioada 29 august – 2 septembrie, la Chişinău îşi va desfăşura lucrările cea de-a 62-a Şedinţă Specială a Directorilor Generali ai Aviaţiei Civile membri ECAC. Evenimentul ce va avea loc sub egida ECAC este în premieră in Republica Moldova. Ştiri pe aceeaşi temă Autoritatea Aeronautică planifică să cheltuie pentru o reuniune o sumă…

Concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, în aer La reuniune a cărei gazdă este Autoritatea Aeonautică Civilă din Republica Moldova (AAC) sunt aşteptaţi peste 80 de invitaţi de cel mai înalt rang din domeniul aviaţiei civile mondiale – directori de autorităţi aeronautice civile din UE, Europa de Est, Asia, SUA.

Printre oaspeţii aşteptaţi se numără Raymond Benjamin, secretarul general al ICAO (Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile), Luis Antonio Fonseca de Almeida, secretarul regional ICAO şi Cătălin Radu, preşedintele CEAC. În cadrul reuniunii se va discuta despre provocările şi perspectivele de dezvoltare din ramură. Conferinţa Europeană a Aviaţiei Civile întruneşte 44 state membre şi de la înfiinţarea sa promovează dezvoltarea continuă a siguranţei, eficienţei şi durabilităţii sistemului de transport aerian european.

Pentru acest eveniment Autoritatea Aeronautică Civilă a bugetat cheltuieli de 1,36 milioane de lei, depăşind costurile vizitei vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden în Republica Moldova, în martie 2011. Majoritatea banilor sunt prevăzuţi pentru a acoperi costurile pentru transport, cazare, banchete şi excursii.

Astfel 30.000 de lei erau prevăzuţi pentru achiziţia de microfoane, 40.000 de lei – pentru suvenire, 61.600 de lei – pentru diurnele a şapte oficiali europeni, 66.300 de lei – pentru excursia în beciurile de la Cricova sau de la Mileştii Mici, iar 69.350 de lei – pentru vizite la diferite mănăstiri. Suma de 68.000 de lei urma să fie alocată pentru cina de gală, iar 128.744 de lei pentru cazarea în numărul prezidenţial a doi oficiali europeni.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)

Un Comentariu la "Elita aviaţiei europene se reuneşte în premieră la Chişinău"

  1. marin isabela maria   27 ianuarie 2014 at 7:12 PM

    Nu am un comentariu propriu zis ,am o intrebare la care nu gasesc raspuns pe calculator.In Romania nu exista locuri bugetate la facultati de aviatie ?Daca da va rog din tot sufletul sa-mi comunicati si mie oraselein care exista

Leave a Reply

Your email address will not be published.