Concluzii la „Vreau să fiu Stewardesă”, prima conferință din România dedicată viitorilor însoțitori de bord

Participantii la Vreau să fiu Stewardesă, prima conferință din România dedicată viitorilor însoțitori de bord
Participantii la Vreau să fiu Stewardesă, prima conferință din România dedicată viitorilor însoțitori de bord

Pe 23 noiembrie 2013 a avut loc la București, Hotel Residence Arc de Triomphe, prima conferință din România dedicată viitorilor însoțitori de bord. Școli de Aviație, companii aeriene, stewardese de carieră și specialiști HR s-au reunit în cadrul acestui eveniment, pentru a oferi o perspectivă completă asupra meseriei de însoțitor de bord. Evenimentul a numărat aproximativ 100 de participanți, atât din București, cât și din țară, aspiranți la o carieră în domeniul aviatic, interesați să afle cât mai multe informații despre ce presupune să fii însoțitor de bord.

Companiile aeriene Tarom și Wizz Air împreună cu școlile de aviație Carpatair Flight Training și Școala Superioară de Aviație civilă au răspuns afirmativ invitației de a participa la conferința Vreau să fiu Stewardesă, având astfel ocazia să le împărtășească participanților informații utile și sfaturi practice despre cum obții o licență ca însoțitor de bord, ce cursuri trebuie să urmezi și ce costuri implică, ce condiții trebuie îndeplinite, ce faci dupa absolvire și cum decurge recrutarea la o companie aeriană.

Mai mult, Georgeta Dumbravă, stewardesă cu peste 25 de ani experiență în domeniu, le-a vorbit participanților despre avantajele și dezavantajele acestei meserii și despre cum trebuie să reacționezi în situații de criză la bord, iar Aida Chivu, specialist HR, i-a invățat cum trebuie să își construiască corect un CV și ce să facă la interviul de angajare.

“Ne-am bucurat să putem fi de folos unui numar atât de mare de tineri la inceput de carieră și să putem oferi prin intermediul acestui eveniment informații și sfaturi care în mod curent nu se găsesc pe internet sau în cărți de specialitate. Participanții au venit la eveniment fără a știi prea multe despre pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a face carieră ca însoțitori de bord. Odată cu această conferință, au avut șansa să discute pe larg cu reprezentanții școlilor de aviație și ai companiilor aeriene, să ințeleagă specificul unui curs de însoțitor de bord și ce înseamnă o calificare pe un tip de aeronavă, cum își selectează o companie aeriană echipajul de cabină și cum trebuie să te prezinți la interviul de angajare”, a declarat Anca Dumitrescu, co-fondator și partener în cadrul proiectului „Vreau să fiu Stewardesă.”

“Cel mai important lucru pentru noi este faptul că cititorii platformei „Vreau să fiu Stewardesă” au început, la doar două luni de la lansarea proiectului, să capete încredere în informațiile pe care noi le furnizăm, să ne citească zi de zi cu plăcere și să ne ceară recomandări despre școala de aviație care li se potrivește. Zilnic, primim mesaje și solicitări de informații și încercăm să îi lămurim pe fiecare în parte, pe cât posibil. Această încredere a cititorilor Vreau să fiu Stewardesă s-a reflectat și în numărul mare de participanți la primul nostru eveniment, printre ei numărându-se persoane care au venit chiar și din Suceava, Timișoara, Arad, Sighișoara sau Alba Iulia” punctează Georgiana Ene, co-fondator și partener în cadrul proiectului Vreau să fiu Stewardesă.

Parteneri: Tarom, Carpatair Flight Training, Wizz Air, Școala Superioară de Aviație Civilă

Cu sprijinul: AVON, R-HR Romania, Ask for Tax Free, Papion PR&Events

Parteneri media: Eva.ro, Divahair, 121.ro, Wall-Street, Aviatia.ro, Pilot Magazin, News Air, V for Vintage, Myjob, Fetele Stiu, Business Woman, Fabuloase.ro, Airlines Travel, Best Jobs

Despre „Vreau sa fiu Stewardesa”:

„Vreau sa fiu Stewardesa” reprezinta un instrument de informare pentru persoanele care vor sa urmeze cursurile de pregatire pentru insotitori de bord si sa isi construiasca o cariera in domeniul aviatic. „Vreau sa fiu Stewardesa” este un proiect ce se desfasoara atat on-line, prin platforma www.vreausafiustewardesa.ro, cat si offline printr-o serie de evenimente ce vor avea loc in principalele orase din tara. Proiectul isi propune sa aduca fata in fata persoanele care isi doresc sa devina insotitori de bord cu reprezentantii scolilor de aviatie si ai companiilor aeriene care fac recrutari in domeniu.

Website: www.vreausafiustewardesa.ro
Email: eu@vreausafiustewardesa.ro
Telefon: 0726924847
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)