Comunicat AOPA Romania referitor la greva ROMATSA

Comunicat de presă al AOPA România

(Asociatia Pilotilor si Proprietarilor de Aeronave) referitor la conflictul de muncă de la ROMATSA

AOPA România urmărește cu îngrijorare evenimentele ce se desfășoară în aceste zile la ROMATSA.

Asociația AOPA România reprezintă interesele membrilor săi, piloți și proprietari de aeronave, în domeniul aviației generale din România. În această calitate facem un apel la găsirea unei rezolvari rapide și convenabile atât sindicatului controlorilor de trafic cât și conducerii ROMATSA, rezolvare care să ducă la evitarea grevei generale anunțată pentru data de 1 septembrie 2015.

Zburând zilnic interacționăm des prin fonie pe parcursul duratei zoborului cu cei aflați în spatele ecranelor de control de trafic.

O grevă generală ar disturba și aviația generală din România putând avea serioase implicații asupra siguranței zborului.

Fără să luăm partea nimănui rugăm insistent parțile implicate în conflictul sindical să facă toate eforturile pentru a nu se ajunge în acestă situație extremă.

Pe linie profesională suntem alături de prietenii și partenerii noștri controlorii de trafic din Asociația Controlorilor Români de Trafic Aerian (RATCA) și înțelegem pe deplin stresul suplimentar pe care l-au suportat în ultimul timp.

Considerăm că au dat dovadă de un profesionalism desăvârșit pe tot parcursul acestui conflict menținând la standarde ridicate actul profesional pe care îl îndeplinesc zilnic.

Andrei Zincenco
Preşedinte AOPA România

Bucureşti 2015.08.31

Vezi document Comunicat de presă al AOPA România referitor la conflictul de muncă de la ROMATSA (pdf).

Despre asociația AOPA România:

Scopurile AOPA România (Asociatia Pilotilor si Proprietarilor de Aeronave) sunt să reprezinte interesele membrilor săi, să promoveze interesele Aviaţiei Generale, să contribuie la creşterea siguranţei zborului, să prevină restricţiile inutile și taxarea exagerată aplicate aviaţiei generale. AOPA România este până în prezent cea mai activă şi mai mare asociaţie națională de profil în promovarea drepturilor şi libertăţilor de zbor pentru aviația generală.

Cu peste 400.000 de membri, adică două treimi din piloţii Statelor Unite, AOPA SUA este cea mai mare şi mai influentă asociaţie a piloţilor şi proprietarilor de aeronave din lume. La aceştia se adaugă peste 23.000 de piloţi şi proprietari de aeronave în Europa, reprezentaţi la nivelul Uniunii Europene de IAOPA (Internaţional Council of Aircraft Owners and Pilots Association) organism în care AOPA România este membră cu drepturi depline încă din anul 2006.