În curând pe Cer: ”Raliul Aerian al României”, o manifestare Regală

Raliul Aerian al României (prima ediție)

Raliul Aerian al Romaniei este o competitie sportiva, aflata la prima editie, organizata de Iacarii Acrobati si Aeroclubul Romaniei, dedicata pilotilor care doresc sa isi testeze abilitatile de navigatie aeriana. Evenimentul se va desfasura in perioada 12 – 15 iunie 2013, la Aerodromul Banesti din judetul Prahova. Accesul publicului este gratuit. Concursul se desfasoara sub egida Federatiei Aeronautice Internationale si reuneste maximum 12 echipaje formate din cate doi piloti cu licente valide, care vor zbura cu aeronave cu elice.

In zilele de 12 si 13 iunie, echipajele vor avea ocazia sa se familiarizeze cu Aerodromul Banesti si se vor putea antrena in zona acestuia.  Zilele de 14 si 15 iunie sunt zile de concurs, in care pilotii vor primi, in plicuri sigilate, probele pe care trebuie sa le parcurga. Regulamentul competitiei este disponibil aici: http://www.yak52.ro/regulament_raliul_aerian_al_romaniei.html.

Ceremonia de deschidere a Raliului Aerian al Romaniei va fi onorata de prezenta reprezentantilor Casei Regale a Romaniei, care vor inmana , insigna “Aripile Regale Romane” tuturor pilotilor participanti la raliu. Aceiasi reprezentanti ai Casei Regale a Romaniei vor inmana si premiile pilotilor cu cele mai bune rezultate din competitie.  In fiecare seara, Aerodromul Banesti va gazdui cate un mini airshow. Acestea vor mai multe programe de acrobatie executate de aeromodele, planoare, avioane si parasutisti.

Pot participa avioanele listate in subclasele C-1(a,b,c,d) si C-3(a,b,c) Sporting Code, Sectiunea 2, ultima editie si motoplanoare asa cum sunt definite in FAI Sporting Code , Sectiunea 3, ultima editie (TMG). Viteza minima declarata este de 70kts. Vitezele declarate vor fi multipli de 5kts.

Aircraft eligible for the competition are piston engine aircraft and propeller turbine engine aircraft as listed in subclasses C-1 (a, b, c, d) and C-3 (a, b, c) in the FAI Sporting Code, Section 2, latest Edition and Motor Gliders as defined in the FAI Sporting Code, Section 3, latest Edition, with an integrally mounted non-retractable engine and conventional 3 wheel landing gear (Touring Motor Glider).

Regulamentul: http://www.yak52.ro/regulament_raliul_aerian_al_romaniei.html

Rules according to FAI/GAC rules and Regulations Air Rally Flying http://www.fai.org/gac-documents

Program:

12-13.06 – inscrierea echipajelor & Zile de antrenamente. Crew registration & practice days

14.06 – zi de concurs/competition day
– ora 11:00 – Ceremonie deschidere/Open ceremony
– ora 12:00 – Briefing ziua 1/briefing day 1
– ora 14:00 – Start etapa 1
– ora 20:00 – Debriefing
– ora 20:30 – Antrenament de relaxare in zbor/Relaxing Flight Training.

15 Iunie – zi de concurs/competition day
– ora 12:00 – Briefing
– ora 14:00 – Start etapa 2
– ora 20:00 – Festivitatea de premiere/
– ora 20:30 – Antrenament de relaxare in zbor/Relaxing Flight training

In fiecare seara mini training acrobatie cu aeromodele, avioane, planoare sau parasutisti./Each evening flight training.

Numarul maxim de echipaje acceptate in concurs – 12. Maximum number of participating airplanes:12.

Fiecare echipaj participant [pilot si navigator] trebuie sa aiba licenta valida. Each crew must have valid licence,

Pentru echipaje cu un membru sub varsta de 23 ani la data evenimetului se acorda 50% discount.

Pentru echipajele care au ambii membrii sub 23 ani – participarea este gratuita.

Sponsori: DRAPER TOOLS, STEFANCLAYT, ALL ELECTRICS, CESA

Echipaj 1: Olivia Arsene/Felix Arsene pe avion DA40
Echipaj 2: Ionut Andrei/Raul Forje pe avion IAR 46
Echipaj 3: Lucian Barna/Cornel Filimon pe avion Cessna 172
Echipaj 4: Nano Babaca/ Viforel Babaca pe avion DA40
Echipaj 5: Iulian Botta/ _______ pe avion SR22
Echipaj 6: Ciro-Csaba Csongor/ Alexandru Ioan Vlad pe avion C210
Echipaj 7: Dacian Vinereanu/Florentin Stanislav Salat pe avion C206

Despre Raliul Aerian al Romaniei

Ralul Aerian al Romaniei a aparut din dorinta de a reuni cei mai talentati piloti din Romania intr-o competitie care pune in valoare deprinderile de navigatie aeriana. Aeronavele vor fi echipate cu logger, un instrument special de inregistrare a datelor de pe traseul urmarit de cele 12 echipaje. Cele mai bune rezultate vor fi premiate de reprezentantii Casei Regale a Romaniei si de sponsorii competitiei.

Despre Iacarii Acrobati

Iacarii Acrobati este singura echipa privata de acrobatie din Romania. Echipa zboara anual in peste 30 de demonstratii aeriene in toata lumea, pe avioanele YAK-52, fabricate in Romania.

Despre Aeroclubul Romaniei

Aeroclubul Romaniei, institutie aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, are 17 aerodroame teritoriale in intreaga tara, este unitate de pregatire si perfectionare a personalului aeronautic civil, precum si structura sportiva de performanta cu profil aeronautic. De asemenea, este organizatie de pregatire autorizata pentru obtinerea unor categorii de calificari aeronautice si are atributiuni in domeniul certificarii / autorizarii anumitor categorii de tehnica aeronautica.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)