Piloții noștri de parapantă vor concura alături de ”greii” mondiali ai zborului liber la Priseaca Open 2013!

Priseaca Open 2013 (19-24 August 2013)

Pre Paragliding World Cup Priseaca Open 2013 (www.priseacaopen.com) și etapa de Cupa României se vor desfășura în perioada 19-24 August 2013 la Stoenești (vezi harta). Conform participanților de anul trecut, ediția din 2012 a fost cea mai prestigioasă competiție de parapantă organizată vreodată în România, prima și singura competiție de parapantă de nivel internațional organizată până acum în țară. Pre PWC Priseaca Open 2013 se prefigurează drept cel mai important eveniment parapantistic al anului.

Toma Coconea, legendarul pilot de parapantă și erou român de la Red Bull X-Alps, sprijină la rândul său Pre Paragliding World Cup Priseaca Open 2013 – Stoenești, în calitate de concurent și partener. Iată ce a declarat recent, Tomi:

„Am fost foarte fericit să aud de marele succes al Priseaca Open 2012, de anul trecut. În 2012 nu am putut participa, datorită programului foarte riguros de antrenament pentru Red Bull X-Alps. Cu toate acestea, pentru ediția din 2013 mi-am programat totul din timp și voi fi alături de voi, la Stoenești, atât în calitate de competitor cât și de partner al celei mai bune echipe de organizare a competițiilor de parapantă din România! Vă invit să mi vă alăturați în această superbă zonă a României, pentru cea mai bună competiție românească de zbor liber desfășurată vreodată, pentru zboruri incredibile!

– Tomi Coconea”.

Sunt asteptați la start 120 de piloți din elita mondiala, de pe toate continentele lumii, pentru a decola din Masivul Leoata, într-o aventură fără precedent în România.

Nu trebuie să ne credeți pe cuvânt. Iată mai jos câteva secvențe de anul trecut, de la Priseaca Open 2012 (iar dacă deveniți dependenți de adrenalina zborului liber, găsiți restul „dozei” aici):

Priseaca Open 2013 reprezinta o etapa pregătitoare în aducerea Cupei Mondiale în România, iar concursul se va desfășura dupa regulile PWC, fără alte reguli locale. Competiția va avea loc în mod identic cu evenimentul Cupei Mondiale, fără nici un fel de excepții, fapt care o plasează la standarde foarte înalte.

În fiecare seară, în tabăra competițională, amplasată vis-a-vis de primăria Stoenești, organizatorii vă așteaptă cu spectacole, concerte și experiente culinare de excepție. Iată și programul artistic de la Priseaca Open 2013 – Preliminariile Cupei Mondiale de Parapantism (spectacolele incep la orele 20:30, in fiecare seara, in tabara competitionala de la Stoenesti, jud. Argeș):

1. Luni 19 August: trupa Doar Atât
2. Marți 20 August: trupa Selfish Murphy (Irish shamrock n’roll)
3. Miercuri 21 August: Spectacol de dans
– Doina Argeșului
– Salsa Elegante
4. Joi 22 August : Taraful Dâmbovițean Fica (lăutarie autentică, așa ca la 1848)
5. Vineri 23 August: Ovidiu Scridon & Silvan Stancel (folk de cea mai tare calitate și flamenco guitar)
6. Sambata 24 August: Emeric Set (Emeric Imre și trupa sa)

Competitia poate fi urmărită, live, prin satelit, pe www.priseacaopen.com. Fără îndoială, Prisaca Open 2013 se anunță drept cel mai impresionant eveniment sportiv al anului 2013 în Romania!
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)