OMUL-PASĂRE. DE NEOPRIT LA 82 DE ANI

Secretele Omului-Pasăre, aviator la 82 de ani. „Toată viața am iubit cu adevărat femeia și zborul!”

Nicolae Mihăiță, aviator la 82 de ani, spune că a zburat de două ori distanța până la Lună în toată viața sa. Dar nu se oprește aici: este în continuare instructor de zbor și porecla „Mami” i se trage de la felul în care îi încurajează pe elevii lor.

Cu toții privim cerul, fie că cercetăm cât e de mânios și dacă dă să cearnă, fie că e gol, albastru și se îmbină cu marea. Nicolae Mihăiță, Omul-Pasăre, vede cerul altfel.

Un nor pufos și alb, creț ca o oaie, este pentru el autonomie de zbor. Un cumulus îl poartă în planor, cu aerul său cald, încă sute de metri. Aviatorul de 82 de ani merge din cumulus în cumulus, dar fără să fie cu capul în nori. Disciplina după care și-a trăit viața l-a ferit de orice incident. Aviatorul nu a avut în cei 65 de ani de carieră niciodată nevoie să folosească parașuta.

„În zbor, mă simt mai în siguranță decât când stau pe sol. Cum vă urcați dumneavoastră în autobuzul 308, așa mă urc eu în planor, fără frică, nu există frică la noi. Avem parașută de salvare. Dar nu am folosit-o niciodată în viață, nu m-am zgâriat, nu am făcut incident. Doar o dată am aterizat în comuna Pomi și am avut radio la mine, și m-au întrebat de la start unde sunt: « În pomi. În comuna Pomi, în pomi»”, spune amuzat aviatorul.

Citește mai mult pe www.libertatea.ro/stiri/secretele-omului-pasare-aviator-la-82-de-ani-toata-viata-am-iubit-cu-adevarat-femeia-si-zborul-2336349
Sursă: Libertatea.ro

*Articol preluat parțial în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă.

ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)