Noua hartă VFR a României (scara 1:500.000) este acum disponibilă la Pilotshop.ro

Harta VFR a Romaniei

AROPA (Asociatia Romana a Operatorilor din Aviatie) si Pilotshop.ro in colaborare cu organizatia non-profit Open Flight Maps din Austria anunta realizarea „Hartii VFR actualizate a Romaniei 1:500.000”. Harta VFR a Romaniei este disponibila in magazinul Pilotshop din Bulevardul Aerogarii  Nr.  17 si poate fi achizitionata atat din showroom, cat si de pe site-ul  www.pilotshop.ro.

Aceasta harta este primul rezultat concret al proiectului comun AROPA, Pilotshop.ro si Open Flight Maps care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei baze de date universala auto- verificata  pentru a facilita crearea hartilor VFR care vor ajuta comunitatea  aviatiei  generale din Europa si mai ales din Romania, unde vine in intampinarea unei nevoi stringente a comunitatii  de aviatori privind informatiile de navigatie actualizate de tip VFR.

Harta VFR actualizata a Romaniei 1:500.000 este primul produs dintr-un program mai amplu de realizare de produse de navigatie folosind date actualizate si verificate si este prima  harta VFR realizata la initiativa privata in Romania cuprinzand: spatii aeriene, mijloace de navigatie, unitati  ATC (Air  Traffic  Control) si un numar de 22 aeroporturi/aerodromuri publicate in AIP, 41 de aerodromuri functionale, dar necertificate, 3 aerodromuri militare si 3 aerodromuri nefunctionale (doar pentru situatii de urgenta).

Harta este impartita in 4 sectoare (NE, NV, SE, SV), fiecare sector avand un format impaturit de 17 cm x 12.5 cm si 68 cm x 100 cm desfasurat si cuprinde in totalitate Romania, Republica  Moldova  si  zone  limitrofe  din  Ungaria, Serbia,  Bulgaria si Ucraina.

VFR_Map_Romania_2

Proiectul a fost initial prezentat de Alexandru Ignat, Andrei Pascu si Robert Ivascu, studenti ai Facultatii de Inginerie Aerospatiala din Bucuresti, la sedinta AOPA din 11 Decembrie  2014  la  Aeroportul  Baneasa si ulterior a fost prezentat la Aero Friedrichshafen in Aprilie 2015 unde echipa a luat contact cu comunitatea de aviatie europeana si a adunat feed-back valoros pentru dezvoltarea si finalizarea proiectului.

AROPA este partenerul pe Europa de Est al asociatiei Open Flight Maps si este responsabila de recrutarea, antrenarea si coordonarea colaboratorilor din regiunea sa iar Pilotshop.ro este partenerul de distributie si marketing al hartii VFR.

AROPA are ca scop crearea si asigurarea unui cadru organizatoric pentru conlucrarea membrilor sai  in domeniile  de activitate specifice aviatiei civile precum si sustinerea intereselor membrilor sai in relatia cu autoritatile publice centrale si locale ale statului precum si in raport cu orice alte entitati juridice.

Pilotshop.ro  este  primul  magazin cu  profil aviatic din Romania si este reprezentantul si distribuitorul unora din cei mai prestigiosi producatori de echipamente si produse de aviatie din lume precum: Garmin, Jeppesen, Bose, David Clark, Telex etc.

Harta VFR a Romaniei este disponibila in magazinul Pilotshop din Bulevardul Aerogarii  Nr.  17 si poate fi achizitionata atat din showroom, cat si de pe site-ul  www.pilotshop.ro.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)