AeroNautic Show 2014 va avea loc pe 14 iunie la Iași (Lacul Aroneanu)

AeroNautic Show 2014 va avea loc pe 14 iunie la Iași (Lacul Aroneanu)

În ziua de 14 Iunie 2014, la Iași, în zona Lacului Aroneanu, se va desfășura AeroNautic Show 2014. În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul va fi reprogramat pentru ziua de 15 Iunie. AeroNautic Show Iași 2014 va avea loc sub patronajul Ministerului Transporturilor și este organizat de către Aeroportul Iași, Consiliul Județean Iași și Asociația Aeronautică Română.

Evenimentul se adresează atât locuitorilor din zona Moldovei, cât şi turiştilor români, la nivel naţional; sunt așteptați publicul de profil, tinerii dependenţi de adrenalină şi pasionaţi de sporturi extreme și toți cei atrași de navigaţia aeriană şi nautică. La mitingul aerian se estimează o participare de circa 20.000 – 30.000 de persoane, pe o durată de peste 5 ore.

Pagina oficială a acestui eveniment este disponibilă la  https://www.facebook.com/aeronauticshowpage

Din punct de vedere conceptual, AeroNautic Show Iași 2014 se inspiră din sinergia aerului şi a apei, două medii distincte, unite de elita piloţilor de înaltă acrobaţie, ce devin scena pe care pilotajul se transformă în artă. Printre cei prezenți pe lista de invitați se află și următorii participanți:

– Aeroclubul României
– Iacării Acrobaţi
– Yacht Club Mircea
– West Yacht Club
– FEFS Iaşi
– Asociaţia Aeronautică Română
– Agenţia de Paraşutism
– Aeroclubul Iași (privat)
– Federația de Parașutism din Republica Moldova
– Ministerul Apărării Naționale
– Ministerul Administrației și Internelor
– ISU
– SMURD
– M.A.I. – Poliţia de Frontieră
– Crucea Roșie

Airshow-ul va fi intens promovat prin transmisii pe un post de televiziune cu acoperire națională, prin anunțarea evenimentului în serviciul de programe (emisiuni şi știri), precum și pe televiziunile locale. Nici stațiile de radio nu vor rămâne mai prejos, AeroNautic Show Iași 2014 urmând a fi popularizat prin spoturi audio locale, promovare în cadrul emisiunilor de weekend și în cadrul emisiunii ”Matinal” din data de 14 August 2014.

Organizațiile și firmele interesate de sponsorizarea evenimentului vor beneficia de publicitate de tip Outdoor, după cum urmează:

Bannere de promovare la nivel regional:

–Localitățile limitrofe Municipiului Iași și comunei Aroneanu
–Municipiul Iași

Local Media:

–TRANZIT I (mijloace de transport in comun, staţii)
–Mall-uri din Iaşi

Alte materiale de promovare
–Flyere, poster eveniment, mapă de presă etc.

Până în prezent, organizatorii mai au la activ și alte ediţii ale evenimentului, precum:

AeroNautic Show Lacul Morii / Bucureşti  (în anii 2010, 2011, 2012, 2013)

– Ele s-au realizat sub patronajul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administrației și Internelor, Primăria Sectorului 6, SMURD, Centrul Cultural Sector 6.
– Au participat Brigada Specială de Intervenție “Vlad Țepeș” a Jandarmeriei, SMURD, Aeroclubul României, Eagle, Yacht Club Mircea, Yacht Club Regal Român, Federația Română de Yachting, Moa-Boats, Moa-Avio, Bărci în Bagaje, iar începănd cu anul 2012 s-a organizat şi AeroNautic Expo, o expoziție cu profil aerian și nautic unde publicul spectator a putut interacționa cu tehnica prezentată de instituțiile participante la Festivalul AeroNautic Show.

AeroNautic Show Surduc 2012 (Lacul Surduc/Fîrdea, 1 Iulie)

– Prima ediție realizată la nivel național sub patronajul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Fîrdea
– Eveniment aprobat în agenda culturală a Județului Timiș
– Partipanți: Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Banat” al Judetului Timiș, Crucea Roșie Timiș, Echipa de intervenție SALVO Timiș, Carpatair, Iacării Acrobați, Aeroclubul României, Eagle, Baloony, Yacht Club Mircea, West Yacht Club, Federația Română de Yachting, Federația de Parașutism din Republica Moldova, Agenția de Parașutism

AeroNautic Show Iaşi 2013 (Lacul Aroneanu, 17 August)

– Prima ediție realizată la nivelul Judeţului Iaşi sub patronajul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu sprijinul Consiliului Județean Iaşi, Aeroportului Internaţional Iaşi și al Primăriei Aroneanu
– Partipanți: Ministerul Apărării Naţionale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Judetului Iaşi, Poliţia de Frontieră Iaşi, Crucea Roșie Iași, Iacării Acrobați, Aeroclubul României, Yacht Club Mircea, West Yacht Club, Federația Română de Yachting, Federația de Parașutism din Republica Moldova, Agenția de Parașutism

AeroNautic Show IAȘI 2014 se dorește locul unde arta pilotajului aerian şi nautic îşi scoate în evidenţă valoarea prin aplicaţii demonstrative, un mod unic de a pune în valoare creativitatea celor mai buni piloţi de acrobaţie aeriană şi nautică din cele mai importante instituţii naţionale şi internaţionale cu profil aeronautic.

Organizatorii intenționează ca acest eveniment să aibă atât un caracter monden cât și unul de spectacol antrenant, mizând pe valori precum performanţă umană, tehnică, precizie, pasiune şi imaginaţie. AeroNautic Show Iași 2014 are ca obiectiv atât promovarea domeniilor aerian şi nautic cât şi promovarea din punct de vedere turistic a Municipiului Iași. Ei au declarat: „AeroNautic Show, îşi propune să devină cel mai important festival de acest gen din România„.

AeroNautic Show Iași 2014 reprezintă un nou mod de a sărbători un eveniment important şi un element de noutate pentru mitingurile de gen din județul Iași și din zona Moldovei, de a promova la nivel naţional județul Iași, de a scoate în evidenţă şi de a promova potenţialul aerian și nautic din județul Iași. Deasemenea, are potențialul de a a scoate în evidență potențialul turistic al zonei de desfășurare a airshow-ului.

Parteneri media:

Aviatia.ro
Yachting Pleasure – Sailing Together
Yacht Magazin
B365.ro
Antena 3
Radio ZU
Wink Public Media
Impact FM
Branche

Parteneri eveniment:

Primăria Aroneanu
Team Aviation Solution
Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”
Agenția de Parașutism
SMURD
Crucea Roșie
DJST Iași
FPS Moldova
FRY
Yacht Club Mircea
Facultatea de Educație Fizică și Sport Iași
ReCECA
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)