EUROPA DE EST, PE ARIPI SIGURE

Investiții tot mai mari în forțele aeriene NATO în țările din Europa de Est

Investiții tot mai mari în forțele aeriene NATO în țările din Europa de Est
Construirea de aerodromuri astfel încât bombardierele, avioanele de luptă și alte aeronave americane să poată ateriza în siguranță în partea de est a Europei nu a fost un proiect prevăzut de Forțele Aeriene ale SUA, scrie Military.com, citat de Rador. Dar la aproape cinci ani după ce Rusia a ocupat părți din estul Ucrainei, cu țările baltice îngrijorate de o soartă similară, SUA alocă milioane de dolari pentru a construi unităţi mici, destinate a găzdui o forță de reacție rapidă.

“Sunt incredibil de necesare pentru a îmbunătăți descurajarea”, a spus generalul Tod Wolters, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa şi din Africa. El a vorbit pentru Military.com, cu ocazia Royal International Air Tatoo. Scopul este de a construi în mod eficient unități mai aproape de Europa de Est, pentru a sprijini “atacul, superioritatea, supravegherea, comanda și controlul, ca și ridicarea de la sol”, a spus el. “Sunt implicate toate aeronavele”.

Cererea de buget pe 2019 pentru EDI (Inițiativa Europeană de Descurajare) ar folosi aproximativ 830 milioane de dolari pentru a stimula infrastructura din toate serviciile, potrivit unui raport al Defense News. Aproximativ 363,8 milioane de dolari ar merge la Forțele Aeriene, o creștere de peste 300% a finanțării faţă de anul fiscal 2017.

Lucrările au progresat în ţările baltice, România și Polonia, printre alte locuri, pentru a îmbunătăți și a modifica punctele pe care echipajele şi personalul tehnic le pot folosi când avioanele aterizează pentru misiuni acolo.

Citește articolul complet pe www.g4media.ro/investitii-tot-mai-mari-in-fortele-aeriene-nato-in-tarile-din-europa-de-est.html

Sursa: www.g4media.ro

*Articol preluat parțial în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă.

ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)