In Memoriam: Comandor Av. (r.) Dumitru „Foozie” Berbunschi

Cu patru ani in urma, se stingea la 9 februarie 2009 pilotul de vanatoare si scriitorul de aviatie Comandor Av. (r.) Dumitru „Foozie” Berbunschi. Iata cateva fragmente din cartile sale (pentru a citi fragmente mai largi, vizitati http://pilotmig.com/)

Fragment din cartea „Radacini de zbor”:

„Pentru o singura clipa, zaresc, rosii, exact între picioare, mânerele duble de catapultare. Alung gândul si caut spre vitezometru: încet, insesizabil aproape, s-a urnit de la doua sute spre trei sute de kilometri la ora. Avionul continua sa cada în gol, balanseaza lin de pe un plan pe altul, nu aud zgomotul motorului pentru ca în urechi îsi face loc un vâjâit strident, îmi scrijeleaza timpanele pâna la durere, nu stiu sigur daca Vali a mai spus ceva, oricum vocea lui n-ar mai fi putut patrunde printre undele dureroase care-mi torturau unul dintre simturi. Înghit în sec si duc mâna stânga la casca de zbor. ‘

Fragment din cartea „Semne de Cer Senin”:

„Am început sa turui despre tot felul de contacte si butoane, manete, cadrane si indicatoare, panouri si pupitre. Oricum, nu mai stiu daca le-am spus pe toate cele 268 câte sunt. Dar mai stiu ca Hent m-a luat binisor la vorba si m-a purtat prin toate zborurile lui trecute, prin zborurile mele viitoare, m-a ridicat si m-a coborât pâna când, amortit si rasturnat în toate gândurile mele vechi, am coborât treptele scarii si am ramas lânga el, având figura celui mai supus pamântean.”

Requiescat in pace d-le Comandor, nu veti fi uitat.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.