Duşa a pilotat un avion F16 într-un simulator, la BSDA 2014

FOTO: Mediafax

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a pilotat un avion F16 într-un simulator instalat la expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) 2014.

„Spre deosebire de MIG 21 Lancer, la F16 aceste manete sunt foarte sensibile şi conferă un confort tehnic deosebit pilotului vizavi de felul de a manevra avionul”, a comentat Mircea Duşa.

Ministrul Apărării a participat miercuri la deschiderea oficială a expoziţiei internaţionale BSDA 2014, care se desfăşoară în perioada 14-16 mai şi va reuni peste 200 de firme din 15 de ţări.

„Numai comenzile de pe piaţa internă nu o să poată să asigure o activitate eficientă a întreprinderilor din industria de apărare. De aceea organizăm aceste expoziţii, aceste târguri, pentru a promova produsele industriei de apărare româneşti. Suntem la a cincea ediţie a expoziţiei şi se pare că de la an la an interesul pentru această expoziţie este din ce în ce mai mare. Este un prilej de a prezenta realizările industriei militare româneşti şi a cercetării în domeniul apărării”, a arătat Duşa.

Mircea Duşa a vizitat mai multe standuri ale expoziţiei, printre care cele ale Ministerului Afacerilor Interne sau cel al companiei americane Lockheed Martin Aeronautics, producătoarea avionului F16.

În cadrul expoziţiei sunt prezentate echipamente militare terestre, navale, pentru aviaţie, aerospaţiale, pentru activităţi de transport şi suport logistic sau aflate în dotarea forţelor Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne – Poliţia Română, Jandarmeria Română, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General de Aviaţie şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – expun, de asemenea, mijloace şi tehnică.

Potrivit MApN, BSDA 2014 are drept scop identificarea oportunităţilor şi găsirea soluţiilor de cooperare atât în domeniul producţiei, cât şi în cel al afacerilor, pentru a contribui la promovarea pe plan internaţional a industriei de apărare din România, facilitând, totodată, o mai mare deschidere a acesteia către piaţa internaţională, prin potenţiale colaborări cu firme de prestigiu şi producători consacraţi în domeniu, pentru realizarea compatibilităţii şi interoperabilităţii tehnicii şi echipamentelor.

Ministerului Apărării Naţionale a prezentat, miercuri, în cadrul expoziţiei, pe Aeroportul Băneasa, avioanele MiG-21 LanceR, C-27 J Spartan, IAR 99 Şoim şi IAR-330 Puma SOCAT.

Sursa: Mediafax.ro
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)