Compania slovenă Pipistrel a câștigat un contract de 194 de aeronave de tip Virus SW 80 Garud pentru Forțele Aeriene Indiene

Pipistrel, un producător european de aeronave ușoare cu sediul în Slovenia, a câștigat un contract în calitate de furnizor al aviației militare din India. Contractul prevede livrarea a 194 de avioane de tip Virus SW 80 Garud, un biloc de antrenament.

”Acesta este fără îndoială cel mai mare contract din întreaga istorie de 26 de ani a companiei Pipistrel”, a declarant Ivo Boscarol, proprietarul și managerul general al firmei. Pipistrel va produce aproximativ 6-7 avioane pe lună, timp de 30 de luni, pentru a onora contractul, cu primele livrări planificate la mijlocul anului 2016.

”Acest lucru înseamnă că, pentru următorii doi ani și șase luni, jumătate din capacitatea de producție a Pipistrel este deja contractată”, a declarat Boscarol. Pipistrel va oferi de asemenea instruire și asistență tehnică clientului indian. Toate avioanele care fac parte din acest contract au fost testate în condiții climatelice extreme, precum cele care se întâlnesc în India, inclusiv la temperaturi ridicate, umiditate și altitudini foarte mari.

Avionul de antrenament Virus SW 80 Garud va fi folosit atât pentru cursuri de siguranța zborului, cât și la instruirea generală a cadeților de aviație indieni. Acesta a fost echipat cu mai multe caracteristici speciale ce oferă o siguranță crescută, ele incluzând printre altele un sistem de parașută balistică, scaune cu design de atenuare a energiei și o structură a cockpitului ranforsată cu Kevlar.

Avionul poate decola și ateriza pe suprafețe accidentate, are o autonomie de zbor de trei ore și un plafon de serviciu de aproximativ 6.000 de metri.

Contractul include de asemenea o opțiune pentru încă 100 de avioane. Pipistrel nu a dat publicității valoarea acestuia, dar conform surselor din industrie, acordul ar putea avea o valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari. Compania Pipistrel negociază contractul cu oficialii indieni de peste doi ani.

Pipistrel este reprezentat în România de către Ovo Design.
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)