​(VIDEO) Bell Helicopter, despre elicopterele de atac pentru Armata Română: „Scopul este să facem transfer de tehnologie în România. Strategia pe termen lung implică asamblarea finală la Brașov, mentenanța, service-ul și reparațiile capitale”

​VIDEO Bell Helicopter, despre elicopterele de atac pentru Armata Română: „Scopul este să facem transfer de tehnologie în România. Strategia pe termen lung implică asamblarea finală la Brașov, mentenanța, service-ul și reparațiile capitale”
România negociază cu americanii de la Bell Helicopter un contract pentru 24 de elicoptere de atac și 21 de elicoptere de luptă multirol pentru armată, iar una dintre condiții este transferarea unei părți de producție la fabrica IAR de la Ghimbav, de lângă Brașov. Ce propun americanii de la Bell? „O abordare ‘cradle-to-grave’, de la începutul programului și până la final. Inițial vom face asamblarea finală și checkout-ul în România, iar apoi vom crește gradual de implicare. Strategia pe termen lung implică mentenanța, service-ul și reparațiile capitale – discutăm de o perioadă de 30-40-50 de ani, cât timp va opera România elicopterele”, a explicat într-un interviu pentru HotNews.ro, Joel Best, director în cadrul Bell.

„Propunem modelele AH-1Z Viper, care este elicopterul dedicat pentru atac, și modelul UH-1Y Venom, care este elicopterul de luptă multirol”, a declara într-un interviu pentru HotNews.ro Joel Best, Director Global Business Development Europe, Bell.

„Aeronavele noastre sunt cele mai avansate elicoptere multirol și de atac din lume. Spre deosebire de alte aeronave ale competiției, ale noastre au o capabilități tehnologice foarte moderne. Mai au ceva ce nu se regăsește la nici un alt producător: 85% dintre piese sunt aceleași între modele. Nu doar că au în comun 85% dintre piese – poți muta rotorul de pe un model pe celălalt. Coada, motorul, transmisia, avionica, toate sunt interschimbabile. Dar e foarte ușor pentru pregătirea piloților și inginerilor. Piloții deprind să opereze ambele elicoptere, iar inginerii pot învăța și repara mult mai ușor ambele aeronave”, a declarat Best.

Citește articolul complet pe www.hotnews.ro/stiri-esential-22606123-video-bell-helicopter-despre-elicopterele-atac-pentru-armata-romn-scopul-este-facem-transfer-tehnologie-romnia-strategia-termen-lung-implic-asamblarea-final-bra-mentenan-service-repara-iile-capitale.htm

Sursa: Hotnews.ro

*Articol preluat parțial în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă.

ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)