În 2014, va apărea AOPA VFR Flight Guide Romania

AOPA VFR Flight Guide Romania
AOPA VFR Flight Guide Romania

Pe fondul unei penurii de informatii actualizate despre zborul VFR in Romania, incepand cu data de 11.Noiembrie.2013, AOPA Romania a demarat proiectul de strangere de date pentru publicarea primului Ghid de Zbor VFR despre Romania.

In acest Ghid vor fi cuprinse in premiera date complete despre aerodromurile private cat si despre aeroporturile civile si militare din Romania. Datele tehnice vor fi insotite de grafica in asa fel incat localizarea si respectarea procedurilor de apropiere pentru respectivele aerodrumuri sa fie foarte facila.

Suplimentar vor fi publicate date generale si unele bine de stiut despre zborul VFR cum ar fi legislatie specifica, explicatia semnalelor luminoase/ de mana, abrevieri, decodificarea Metar/TAF, clasificarea spatiului aerian romanesc, legenda simbolurilor care se regasesc pe hartile de navigatie si multe alte informatii utile.

AOPA Romania considera ca acest ghid va rezolva in mare parte problema lipsei cronice de informatii necesare zborului VFR in Romania si ca tiparirea acestuia in primele luni ale anului 2014 va contribui la cresterea turismului aerian in si catre Romania. Pentru a fi face Romania acesibila pilotilor straini AOPA VFR Flight Guide Romania 2014 va fi in versiune bilingva romano-engleza.

Mai multe informatii gasiti la http://www.aopa.ro/aopa-romania-vfr-flight-guide-2014-54.html

(sursă: AOPA România – Asociația Piloților și Proprietarilor  de Aeronave. www.aopa.ro)
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)