6 iulie 2015: Evenimentul „Doru Davidovici – 70 de ani – Povestea Zborului, Povestea unei Vieți” si relansarea cărții ”Caii de la Voroneț”

Eveniment_DoruDavidovici_70_ani

In ziua de 6 iulie 2015 se va organiza un eveniment omagial pentru a marca 70 de ani de la nasterea scriitorului-pilot Doru Davidovici(6 iulie 1945 – 20 aprilie 1989)

​Va fi lansata si o noua editie a romanului de aviatie „Caii de la Voronet”​, cu care Doru Davidovici a castigat in anul 1973 Premiul I la concursul de debut al editurii Eminescu, la sectiunea proza.

Au fost invitati membri ai familiei, ofiteri activi de la Baza Aeriana 86 „Borcea” Fetesti – Baraganu, prieteni, cititori si/sau fani ai lui Doru Davidovici, tineri studenti in aviatie si inginerie aeronautica, camarazi de zbor, prieteni si colegi de la ANCMRR – Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere de la Fetesti si din tara. De asemenea, au fost invitati reprezentanti din partea ARPIA – Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii, Uniunea Scriitorilor din Romania, oficialitati militare. pentru a marca 70 de ani de la nasterea  scriitorului-pilot Doru Davidovici (6 iulie 1945 – 20 aprilie 1989)

Detalii, in fiecare zi, pe pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/1558383197758177

Programul zilei omagial-aniversare de luni, 6 iulie 2015 „Doru Davidovici – 70 de ani – Povestea Zborului, Povestea unei Vieti”a fost conceput astfel:- 8:15 depunere de flori la Cimitirul „Ghencea” – militar

– 9:30 – 12:55 la Muzeul National al Aviatiei din str. Fabrica de Glucoza nr. 2 – 4 Bucuresti – Conferinte evocative, expozitie de obiecte si carti / manuscrise ale pilotului-scriitor Doru Davidovici, prezentari video, miniexpozitie de lucrari de arta pe tema zborului, alte momente. Vor fi prezenti familiari, prieteni, colegi si colaboratori, cititori-fani, oficialitati militare, invitati speciali, tineri iubitori de aviatie, reprezentanti ai presei.

– 13:30 – 15:30 Pranz servit in comun la „Restaurantul Saya” – B-dul Kiseleff nr.32 – Parcul Herastrau unde fiecare participant isi va suporta financiar consumatia proprie.

– 17:30 – 21:30 Libraria „Mihai Eminescu” B-dul Elisabeta nr.16 – Intalnire evocativa artistica si literara, relansare de carte Doru Davidovici – „Caii de la Voronet”. Se va relansa una din cartile scriitorului-pilot omagiat; lectura de text din opera lui Doru Davidovici. Evocari.

​Echipa de organizare isi rezerva dreptul de a face eventuale modificari in programul zilei care va vor fi comunicate in timp util.

Parteneri in organizarea evenimentului sunt:

– Muzeul National al Aviatiei
– Centrul pentru Studii Complexe
– Restaurantul „Saya”
– Libraria „Mihai Eminescu”
– Editura „Aripi Argintii”
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)