(FILM DE AVIAȚIE) ”High Flight”, un ”Top Gun” britanic, realizat în 1957

Filmul High Flight este realizat în anul 1957, în Marea Britanie, și reprezintă un ”strămoș” al celebrului Top Gun american.

Pe scurt, comandantul unei baze de antrenament a Royal Air Force trebuie să facă față problemelor create de către un elev-pilot cu caracter dificil, rebel.

În același timp, comandantul vede în turbulentul aspirant la aripile de pilot de vânătoare, propria sa reflexie din tinerețe.

Filmul, cu o durată de 86 de minute și indubitabilă valoare istorică,  include secvențe de zbor extraordinare, atât sol-aer cât și aer-aer, cu ”actori cu aripi” precum Hawker Hunter, de Havilland DH.100 Vampire, Percival P.56 Provost și mulți alții. Acestea au fost realizate la baza aeriană RAF Cranwell, cu piloți ai Escadronului 43 și Treble One  111 (F).

Escadronul Treble One 111 (F) a fost selecționat la un moment dat pentru a deveni RAF Fighter Command Aerobatics Display Team. El a fost transformat ulterior în Black Arrows și a putut adesea fi văzut evoluând la show-uri aeriene alături de piloții militari americani de la Sky Blazers.

Anii au trecut, iar escadronul se află acum în Scoția, zburând  pe avioane de tip  Tornado Mk3.

 
ADAUGA COMENTARIU (autentificare cu contul de Facebook)